Eetgestoord

Mijn hele leven is eten al een issue…ben niet meer verslaafd aan eten maar ben het wel geweest. Het triggert me nog steeds en vooral als ik niet lekker in m’n vel zit, ook als ik moe ben. Moe heb ik best vaak en dat komt door m’n hersenletsel (NAH). Nou moe kan ik niet zeggen, het is meer dat m’n energielevel heel laag is en wat dan juist belangrijk is om goed en energiek te eten.

Morgen ga ik weer beginnen, bewust en energiek te eten en zal m’n recepten delen met jullie. Ik hou van eten, ik hou van puur eten wat zelf gemaakt is en ik haal zo weinig mogelijk uit een pakje. Dat laatste komt ook doordat ik de tijd hebt, maar dan nog heb ik snelle en energieke recepten. Recepten van internet met een Sjanie touch erbij.

In 1999 ben ik opgenomen omdat ik aardig eetgestoord was. Ik zeg het oneerbiedig maar wil alles luchtig houden, cynisch en zelfspot houden. En wat belangrijk is? Zo voel ik het nu. Heel veel dingen geleerd maar het belangrijkste was toch wel dat het altijd wel een rode draad in je leven is. Eten heb je nodig, eten heb je nodig om in leven te blijven. Je kan het niet laten, zoals een sigaret, een glad whiskey of een lijntje coke. Nee, eten staat tenslotte op het lijstje wat mens nodig heeft om te leven en overleven.

Zo goed en zo kwaad ga ik er mee om en het gaat best goed. Tuurlijk heb ik m’n periodes en denk ik met een crashdieet weer wat kilootjes kwijt te raken en ik weet meteen dat het niet helpt. Patronen veranderen, je eetgewoontes en ik weet het allemaal dus morgen maar weer even goed aanpakken. Onder het motto: “goed voor mezelf zorgen!” Dat gaat mij ook lukken in 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s