Lazy Sunday

Mijn eerste blogbericht … nou ja, mijn eerste?? Ja op deze website, want ik heb er al heel veel geschreven. Het was weer tijd om mijn leventje een beetje te delen. Mensen te inspireren en óók omdat mij was aangeraden een boek te schrijven, kom ik toch weer in deze korte verhaaltjes. Dit is makkelijker voor mij.

Lazy Sunday, heerlijk, mijn kat ligt op haar mand en manlief zit autoprogramma’s te kijken op de bank. We zitten allebei in onze joggingbroek, dat is natuurlijk niet heel gek, maar ik hou er van. Met zijn tweetjes lekker even niets. Ik ben vaak alleen, omdat dit mij goed doet. Geloof me, dat vind ik soms echt niet leuk want ik ben een mensenmens.

Mijn hersenletsel staat 180 graden tegenover mijn karakter. Ik hou van mensen om mij heen en daarom besloot ik dus door te gaan met werken in 2008, ik wilde er bij horen en wilde doorgaan met kennis vergaren. Waarschijnlijk zal de vorige zin niet echt kloppen maar hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel. Totdat ik na heel veel ziekteperiodes op mijn werk, besloot om te stoppen met werken. De beste beslissing ever, maar dat weet ik nu. Ik was al 100% arbeidsongeschikt verklaard, dus dat was niet voor niets. Ik was een beetje eigenwijs en wilde meer als dat ik eigenlijk aankon.

In 2015, wat is het jaar weer snel voorbijgegaan, maar in 2015 kwam ik er achter dat het niet mogelijk was om te werken. Een heel proces want ik ben een doorzetter, een doordouwer en ja totdat ik erbij neerval. Dat neervallen is vaak gebeurd maar iedere keer krabbelde ik weer op en ging ik weer…..ging ik weer keihard over mijn grens heen. In 2015 ben ik geen één keer ziek geweest, geen één keer en dat maakt mij gelukkig. De jaren ervoor was ik heel vaak afhankelijk van anderen en waar ik juist een hekel aan heb is afhankelijk zijn. Ik ben een controle freak en wil alles graag in de hand houden. In 2015 heb ik dus alles onder controle gehad, tenminste de dingen waar je controle op kan hebben. In 2015 is mijn roer omgegaan en mijn motto was: “goed voor mijzelf zorgen!” En nu?? In 2016?? Gewoon zo doorgaan Sjanie, want het doet je goed, hoe lastig je ook sommige beslissingen moet maken. Here I go!!!

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Lazy Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s