Groene risotto

In het weekend wil ik graag wat uitgebreider koken. Ik hou van koken en ik hou van creatief zijn met eten, waardoor ik goede voedingsmiddelen naar binnenkrijg. Voedingsmiddelen waar ik energie van krijg en zoals vandaag waag ik mij aan een groene risotto. Ik maak het gerecht voor 2 dagen, omdat het best een lange voorbereidingstijd kost en je kan dit makkelijk bewaren in de vriezer.

Hierbij de ingrediënten voor 4 personen:
– 240 gram Risotto rijst
– 2 grote courgettes
– 1 groene paprika
– 240 gram doperwten (uit de vriezer)
– 1 bakje champignons
– 1 bakje kastanje champignons
– 1000 ml bouillon (mijn keuze is paddenstoelen bouillon)
– 4 sjalotjes
– 3 tenen knoflook
– 200 gram witte kaas
– Olijfolie
– Kruiden: zout, peper en blaadjes van verse basilicum

Ik snij de uitjes, knoflook, courgettes en de paprika in blokjes. Ik pak een steelpan en doe daar wat olijfolie in en bak de courgettes, de paprika en een deel van de knoflook. Lekker doorbakken, zodat de courgette zacht wordt. Ik maak de bouillon tegelijkertijd, want dat is dan weer voor de risotto. Ik maak de bakjes champignons schoon en snij deze in vieren.

Dan pak ik de wok en doe ik daar olijfolie in en fruit ik de sjalotje, daarna de knoflook erbij. Even bakken en voeg daarna de champignons erin. Lekker bakken, totdat de champignons
lekker gaar worden in de pan. Daar gaan, we risotto! De rijst gaat in de pan met de champignons, uitjes en knoflook en je husselt de rijst door elkaar. Dan een soeplepel bouillon. Je blijft roeren totdat het vocht is opgenomen door de rijst, daarna doe je nog een soeplepel bouillon totdat de bouillon op is. Je blijft roeren. Er ontstaat een echt Risotto, heerlijk!!

De Risotto is klaar en je doet de witte kaas in stukjes in de wok en husselt deze, met de risotto door elkaar. Daarna het mengsel van courgette, paprika en doperwten erin en voilà hierbij een heerlijk geurende en smaakvolle groene Risotto!

Enjoy!!!

groene risotto

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s