Rust / activiteit

Day-d!!! Even een huisarts wakker schudden … waarom? klik hier Ik ga mijzelf hard maken voor mijn nichtje en tegelijkertijd zorg ik ook voor mijzelf, zodat niet over mijn eigen grenzen ga. Ik bereid het gesprek voor, op papier en daarna in mijn hoofd en dan gaan we ervoor.

Het is weer een mooie dag, wat krijg ik hier energie van maar tegelijkertijd moet ik mezelf behoeden dat ik niet teveel doe. Moet mijn activiteiten in balans houden en dat betekend; rust & activiteit. Bij activiteit moet je niet denken dat ik dan op het hoogste niveau ga spinnen, maar bijvoorbeeld een rondje wandelen, mijn huis stofzuigen, voorbereidingen van mijn eten treffen etc.

En bij rust is het niet zo dat ik op mijn bed lig, maar rust betekent voor mij “rust aan mijn hoofd!” Dit kan óók door te wandelen, in stilte zitten, een tijdschrift of de reclame lezen. Dit zijn voor mij de ontspannende activiteiten en als ik een afspraak heb zoals vandaag zorg ik dat ik daarvoor niets plan en daarna niets. Lekker me-time!

Me-time is goed voor iedereen, even een momentje voor jezelf, je hoofd leegruimen met een sporten, een moment lief zijn voor jezelf en stilstaan, even stilstaan bij het leven. Het gaat zo hard voorbij. Mijn omi (die is overleden) zei altijd: “wijffie, hoe ouder je wordt, hoe harder het gaat!” Zij was een echte Utrechtse dus kan je, je voorstellen hoe deze zin eruit kwam. Ik dacht altijd: “ja hoor omi!!!” Ze had gelijk, ze had zo gruwelijk gelijk.

De dagen vliegen onder mijn kont vandaan en aan het einde van de dag denk ik soms: “Huh, het is al 17.30 uur, manlief komt thuis.” Bij het opstaan, heb ik vaak allerlei dingen in mijn hoofd, om te gaan doen en soms gebeurt er maar 1 ding en soms zijn er het 4. Boeien!! De was wacht wel, het ene stofje wat er ligt, kan lekker blijven liggen en zeker als ik me even een dag niet goed voel, is dat toch wel erg lekker om zo in het leven te staan. Niet zo streng zijn voor mijzelf of de lat te hoog leggen. Aan de andere kant, blijf ik een strever, dat is gewoon mijn karakter want als ik iets wil doen, wil ik het goed doen.

Ons huisje is weer lekker schoon en heb vanmorgen mijn “afternoon oats” gemaakt. Dit is een recept van internet en een klein beetje van Sjanie. Benieuwd naar het recept? klik hier

Fijne dag allemaal!

Liefs,
Sjanie

 

2 gedachtes over “Rust / activiteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s