Bananen brood

Hip & trendy … het bananenbrood! In het teken “ik wil gezond & energiek” eten heb ik vanmiddag maar de stoute bakschoenen aangedaan. Ten tweede heb ik nog nooit kokosolie in huis gehaald, ook weer zo hip. Dit wordt mijn eerste bananenbrood mét biologische kokosolie.

Wat heb je nodig?
3 bananen
40 gram biologische kokosolie
20 gram kokosrasp
5 gram kaneel
15 gram honing
100 gram havervlokken
80 gram bloem
15 gram bakpoeder
2 eieren
40 gram Griekse Yoghurt

Je prakt de bananen, dat kan met een vork maar ook met een staafmixer. Ik heb de staafmixer gebruikt. Daarna voeg je de honing, kaneel, biologische kokosolie en kokosrasp toe en dan mix je het. Er zullen klontjes inblijven van de kokosolie, maar probeer het zo glad mogelijk te mixen.

Dan voeg je de havervlokken, bloem en bakpoeder in een kom. Dit roer je met een lepel en voegt dit bij de bananen & co. Dan voeg je de eieren en de Griekse yoghurt 0% vet toe en mix het. Dan mag het beslag in een cakeblik. En hop 45 minuten de oven in.

Het bananenbrood heb ik laten afkoelen en ik snijd daarna een stukje af. Heerlijk!!! Het lijkt net een plakje cake. Ik heb, uit zelfbescherming voordat ik de halve cake opeet, de cake in plakjes gesneden en in de vriezer gedaan, zodat ik daar iedere keer een plakje uit kan halen.

Enjoy!!!

Bananenbrood

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s