Kwarkbolletjes

Kwark – alert, kwark – alert!!! Help, we gaan een paar dagen weg en ik heb nog heel veel kwark over. Weggooien probeer ik zo weinig mogelijk te doen dus ik ga op zoek naar een recept. Tevens eet ik vanmiddag ook een bord kwark, maar dat terzijde πŸ˜‰

Het recept een beetje van internet en een vleugje van Sjanie.

Nodig voor 20 kwarkbolletjes?

Het recept voor 12 kwarkbollen
– 150 gram krenten
– 250 gram magere kwark
– 250 gram bloem
– 20 gram honing
– lekker veel koek/speculaaskruiden
– vanille essence
– 2 eieren
– 5 gram kokosolie
– 8 gram bakpoeder
– snufje zout

Je welt de krenten ongeveer 30 minuten in warm water. Je verwarmt de oven op 180 graden voor en we kunnen aan de slag.

Je pakt een beslagkom en doet daar het bakpoeder, eieren, kokosolie en kwark erin. Daarna de bloem en mixt dit tot een glad beslag. Daarna voeg je de honing, vanille essence, zout en de koek/speculaaskruiden in en mixt dit. Je roert daarna de krenten erin en maakt met 2 lepels 20 hoopjes beslag op je beklede bakplaat. 20 minuten in de oven, af laten koelen en smullen maar! Ik doe de 19 kwarkbolletjes in de vriezer … ik ga ervanuit dat dit werkt πŸ˜‰ Oh ja, de ene heb ik net op bij mijn kopje koffie! Een aanrader! Enjoy!

  

4 gedachtes over “Kwarkbolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s