Ovenschotel pasta & tonijn

Je weet, ik ben gek van vis en ik ben ook gek van pasta. Dus deze combinatie is te gek! Ik kook vaak pasta’s of rijst voor 2x, dus haal ik de ingrediënten in huis voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
– 200 gram pasta (volkoren), ongekookt
– 3 rode uien
100 ml vis bouillon
–  2
00 gram doperwten uit diepvries
300 gram tonijn uit blik in water (uitgelekt)
– 2 grote courgettes
– 4 tomaten
125 gram mozzarella, light
– 3 teentjes knoflook
– 50 gram c
rème fraîche, light
– 5 gram kokosolie
400 gram gezeefde tomaten
– peper, zout en cayennepeper

Je kookt de pasta en snij alle groenten (courgette, uien, knoflook en tomaat). Dan is alles gesneden en kan je aan de slag. Je pakt de wok en doet daar de kokosolie in, even warm maken en dan de rode ui in de pan. Even bakken en dan voeg je de knoflook en de courgette toe. Je gooit hier 2 snufjes cayennepeper overheen. Ik ben zelf niet zo van “heet” eten, dus doe altijd voorzichtig met de peper.

De groente lekker laten doorbakken en dan voeg je de tomaat en de doperwten erbij. Wat peper en zout erbij voor je eigen smaak. Ik gebruik weinig tot geen zout. Ondertussen kook je water en doet een kwart blokje visbouillon in een bakje. Hier overheen 100 ml later en de crème fraîche. Je roert dit totdat de klontjes eruit zijn. Je doet de gezeefde tomaten, de bouillon en de crème fraîche over de saus en roeren maar.

Daarna doe je de gekookte pasta bij de saus en roert dit om. Daarna doe je de pasta in een grote ovenschaal. Je snijdt de mozzarella in de plakjes en legt deze er netjes overheen. De oven heb je voorverwarmd op 200 graden en doet jouw pasta ovenschotel 30 minuten in de oven. Smullen! Enjoy!

blog
Ovenschotel pasta & tonijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s