Groningen versus Westerbork

Groningen wat ben je leuk!!! Jouw authentieke bruine kroegen, jouw iddylische straatjes en jouw grote pleinen. Jouw schattige boetiekjes en een stad vol jonge mensen. Groningen wat heb ik van je genoten. Jammer dat je zo ver weg bent, maar een tripje als de afgelopen dagen wil ik snel weer doen.

Bruine kroeg

Tapas gegeten in een tapas restaurant, aparte biertjes gedronken één van je bruine kroegen, doorgezakt in een cocktailbar en dat was best makkelijk want de cocktails waren 2 halen en 1 betalen. Love it! Wat hebben we gelopen, heerlijk in de stad, David Bowie expositie nog gezien en ook nog in de bios beland. Daag Groningen en tot heel snel ziens!

Westerbork, wat ben je indrukwekkend, een plaats wat nooit vergeten word. Iedere keer weer vind ik het heel indrukwekkend. Even stil staan, even voelen en dat voelen kunnen wij ons niet voorstellen. Vluchten om je afkomst en dat gebeurd helaas, anno 2016, nog steeds. Alleen het voorstellen van de angst die door hun lijven gierden, bang om “afgevoerd” te worden, bang voor wat er hierna gaat komen. Westerbork en de stad Groningen, zo’n contrast, maar plezier maken, stilstaan en bedenken wat wij hier hebben in Nederland, mag, mag tegelijk.

Westerbork

Vandaag, zondag, weer terug in het gareel, niet eens heel veel gegeten, maar vooral (donderdag) veel gedronken.  Terug naar de gezonde toer, want ik ben vanaf gisteren niet helemaal fit. Zal de griep mij te pakken krijgen?? Ik ga proberen het voor te zijn, door vandaag lekker een dagje binnen te blijven, wat slapen en hopelijk ben morgen weer het vrouwtje.

 

Ik ben vandaag begonnen met een gezonde omelet. Mijn eetlust is er niet helemaal, maar de eetlust is er. Trouwens ik heb altijd wel eetlust gehad, als ik niet lekker ben of ik moet met koorts op bed liggen, dan werkt het bij mij wat anders 😉 Als ik niet fit ben, ben ik mijn woorden kwijt, dus heb met dit stukje een paar keer “Google” erbij gepakt, maar het is gelukt om een stukje te schrijven. Ben je benieuwd naar mijn gezonde ontbijt omelet?

Ik wens jullie een fijne zondag en ik zou zeggen, lekker binnenblijven, het regent toch. Heerlijk in je pyjama, spelletje spelen of een filmpje kijken. Ik ga voor het laatste!

Liefs,

Sjanie

Een gedachte over “Groningen versus Westerbork

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s