Spruiten & kipdijfilet uit de oven

Oooo wat heb ik weer heerlijk gegeten .. manlief heeft ook gesmuld dus hierbij het recept. Ik heb het voor 4 personen gemaakt, zodat we van de week nog een keer ervan kunnen smullen. Beetje van mezelf en van een receptje van de Appie.

Wat heb je nodig?

  • 600 gram kipdijfilet
  • 800 gram aardappels
  • 750 gram spruiten
  • 1 grote rode paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 10 gram kokosolie
  • peper, (zee)zout & tijm

Je verwarmt de oven op 200 graden. De kipdijfilet snij je in je blokjes. Je zorgt dat de kokosolie vloeibaar wordt en ik doe dat in de magnetron. Je doet hierbij de geperste knoflooktenen in en marineert dit met de kip, peper en zout.

Je maakt de spruitjes schoon en kookt deze 5 minuten. De aardappels heb ik goed geboend en in met schil in stukken gesneden. Deze heb ik ook 5 minuten laten koken. Je snijdt de paprika in repen en doet alle ingrediënten in een ovenschaal, goed door elkaar husselen.
Hierover heen gaat tijm en zeezout.
IMG_3952
Het gerecht gaat dan 40 minuten in de oven. Je moet dit wel een paar keer omscheppen, zodat de kip goed gaar wordt. Daarna kan het gerecht uit de oven en op het bord. En voilà en heerlijke gezonde maaltijd. Enjoy!

IMG_3954
Spruiten & kipdijfilet uit de oven

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s