Ken je dat?

Ken je dat? Dat je terugkomt vanaf een verre reis en ineens is je auto foetsie?? Je gaat waarschijnlijk denken, dat je de auto misschien niet hier hebt neergezet … maar tevergeefs … de auto is gestolen. Dit is een waargebeurd verhaal, vandaag gebeurd, bij mijn schoonouders. Zo sneu! Manlief en ik zijn er naar toe gegaan, want die stonden zonder auto bij een hotel bij Schiphol. Met twee auto’s er naar toegegaan en natuurlijk zouden we ze pas volgende week zien, maar was toch wel even fijn om ze “eerder” te zien.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel zeggen ze weleens. Heerlijk lunchje gepakt bij de Grote Tucan en hop weer terug naar huis en mijn schoonouders ook. Niet leuk thuiskomen zo. Ik loop een beetje op wolkjes en ja de “deze ezel stoot zichzelf wel 100 keer aan dezelfde steen!” Toch weer te laat naar bed gegaan, veel afspraken staan en ik vind het allemaal zo leuk. Ik mag de vruchten er weer van plukken en ik heb dit zelf gewoon in de hand. Stom, stom, stom. “Klop, klop .. wie is daar?” “Hallo, hier is jouw chronische vermoeidheid!” Ik heb wel besloten om wel de afspraken te laten staan en vanaf volgende week weer meer “Sjanie tijd” inplannen. Het komt ook wel een beetje doordat manlief thuis is, maar moet zelf de draad weer oppakken, maar dat komt goed.

Vanavond staat zuurkoolstamppot op het menu, gewoon oer Hollands, maar zonder spekjes. Vlak voordat ik ga koken verander ik mijn “zuurkool.” Ik heb geen zin in vlees en maak een zuurkool met rozijnen, appel en geitenkaas. Manlief blij, want hij heeft 2 stukken vlees. Ik … de vleeseter, heb minder behoefte aan vlees. Ik heb liever iets met eieren, kaas of vis. Het verteert sneller waardoor mijn buik ook beter voelt. Win, win situatie!! Benieuwd naar mijn recept? Tenminste mijn recept … een beetje van Sjanie en van Appie. klik hier

IMG_4004
Zuurkool met geitenkaas

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s