Zuurkoolstamppot met geitenkaas

Vlees? Nee! Ik heb zin in kaas en welteverstaan geitenkaas!!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 250 gram gekookte zuurkool
 • 150 gram gekookte aardappels
 • 1 appel
 • 15 gram gewelde rozijnen
 • 50 gram zachte geitenkaas
 • peper, zout en tijm

Je stampt de zuurkool en de aardappels. Je snijdt de appel in blokjes en roert deze door de zuurkoolstamppot heen. De gewelde rozijnen ook. Je legt de zuurkoolstamppot in een ovenschool en je verkruimel de geitenkaas over de stamppot. Hierover strooi je wat tijm, peper en een snufje zout. Dan onder de grill in de oven, zodat de geitenkaas lekker smelt, ongeveer 15 minuten. Enjoy!

 

2 gedachtes over “Zuurkoolstamppot met geitenkaas

 1. […] Vanavond staat zuurkoolstamppot op het menu, gewoon oer Hollands, maar zonder spekjes. Vlak voordat ik ga koken verander ik mijn “zuurkool.” Ik heb geen zin in vlees en maak een zuurkool met rozijnen, appel en geitenkaas. Manlief blij, want hij heeft 2 stukken vlees. Ik … de vleeseter, heb minder behoefte aan vlees. Ik heb liever iets met eieren, kaas of vis. Het verteert sneller waardoor mijn buik ook beter voelt. Win, win situatie!! Benieuwd naar mijn recept? Tenminste mijn recept … een beetje van Sjanie en van Appie. klik hier […]

  Like

 2. Hoi medeblogster😉, ik zag de link naar dit recept op de weight watchers app ik was op zoek naar variaties op de traditionele zuurkool stampot en dit recept ga ik wat naar eigen smaak aanpassen en uitproberen. Dank voor je inspiratie en als je benieuwd bent naar wat ik ervan gemaakt heb dan vind je het recept binnenkort terug op mijn blog: droos.nl
  Als het tenminste smaakvol genoeg was om te delen 😊

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s