The beginning

Een wit laagje op het terras, toen ik het gordijn opzij schoof. Brrr koud, maar mooi! Een mooie heldere blauw lucht met een “schitterend” zonnetje. Mooi om zo de week te beginnen. Het is maandag, ik ben de dagen vaak kwijt en vraag dikwijls aan manlief: “welke dag is het vandaag?” Ook hij zit niet in het ritme van werk dus vaak moet hij ook even graven.

Maandag is het, dat wist ik, want vandaag start ik met m’n “50 days off green happiness!” Ik heb er zin in en wil dit afmaken! Alleen iets extra met 1ste Paasdag, dat is m’n doel. Vegetarisch….wie had het gedacht, ik die dol is op kip en eieren. Vergeet niet de kwark en de yoghurt want dat ga ik niet doen met dit programma. 

Vandaag een “things to do” lijstje gemaakt voor ons. Er moeten nog kleine klusjes gebeuren in het huis dus allebei wat dingen opgepakt. Lekker om op te ruimen en de strepen van het lijstje. Wederom weer een goed team. Ik wandel naar de supermark om wat kleine boodschapjes te halen, want m’n conditie is gedaald naar -1. Wil dit weer opbouwen, je doet een jas uit als je op bed ligt. Ben helaas nog steeds niet fit, blijf hoesten en heb groen slijm. Morgen toch maar de huisarts bellen. 

Mijn eerste dag “off my 50 days off green happiness” is goed verlopen. Het ontbijt was heerlijk, wel machtig en ik zal bommetje vol. 

Half baked oats

Tussendoor m’n zelfgemaakte bounty lollie’s. 

Bounty lollie
 
Lunch zonder kaas, vlees of ei, is nieuw voor me. Vaak pak ik nog een bakje kwark bij een boterham met filet American. Nu boterhammen met humus en een bosje gezond. Ik was tevreden, humus met wasabi is een goede vleesvervanger! En tussendoor wortels met m’n wasabi humus.
 
lunch & snack
 
Toen werd het spannend…..vega koken, als avondeten en manlief wilde wel vlees of kaas erbij. Tromgeroffel, hoor je die trommels??? Manlief vond het super lekker!!!! Hij heeft er alleen een klein beetje parmezaanse kaas op gestrooid. 

 

Risotto met veel groenten
 
Eind goed, al. Dag 1 is voorbij, nou ja, bijna voorbij. Vanavond nog een Chai latte (warme amandel melk met kaneel) inclusief de overheerlijke bounty lolly. Enjoy the evening! 

Liefs,

Sjanie 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s