Kwetsbaar 

05.45 uur, er komt al schemerlicht door de gordijnen. “Zo vroeg?” denk ik. Ach, het lichtje bij mij ging gisterenavond ook vroeg uit. Ik lig nog een beetje te woelen in de stilte. Manlief ademt zwaar en de kat ligt te snurken, maar dat terzijde. Ik check mijn “instagram profiel” en lees het nieuws in bed. Veel gedachten in mijn kop en dat veroorzaak onrust dus ik ga uit bed.

Inmiddels is 0900 uur, het huis ruikt naar knoflook, gember, koriander en nog meer groen voer. Geloof me, het ruikt lekker! Ik voel me fijn en weer wat fitter. Beetje bij beetje, laat ik mijn blog zien, best kwetsbaar. En een tikkeltje eng. Schrijven is altijd wel een hobby van me geweest, maar na m’n infarct durfde ik het niet meer openbaar te doen. Bang om fouten te maken, bang dat mensen mij veroordeelden over wat ik schrijf.

Ik heb meerdere blogs bijgehouden, dagboeken volgekladderd en dat was mijn uitlaatklep. De dagboeken kwam ik allemaal tegen met onze verhuizing in oktober en deze bewaar ik netjes in een doos. Misschien ooit voor een autobiografie. Kwetsbaar, nee, ik voel me niet meer kwetsbaar. Ik sta achter mijzelf, dit is wat ik doe en dit is wat mij blij maakt. Ik zeg win, win situatie.

Ik was het eventjes kwijt, mijn oude gedrag kwam weer naar boven en ging faliekant over mijn grenzen heen. Hierdoor bijna 2 weken ziek geweest dus was weer een fijne leerschool. Ik wil het niet meer op deze manier, dus ben weer terug naar de basis, de basis waar het allemaal zo fijn ging. I’m back on track!!!

Afspraken met mijzelf

  • Zo min mogelijk afspraken plannen en kijken wat de dag brengt
  • Mijn activiteiten verdelen in rust & activiteit
  • Wandelen en dat betekent hoofd leegruimen
  • Sporten volgende week weer oppakken
  • Dingen doen waar ik energie van krijg en dat is met stipt op nummer 1: koken
  • Luisteren naar mijn signalen van mijn lijf, kom ik niet uit mijn woorden, pak ik mijn rust
  • En vooral ………. lief zijn voor mezelf want dan ben ik ook voor anderen!!

Mooi man, die inzichten, stom want ik was even bang dat ik het kwijt was, maar nee. Sjanie 2.0 is weer op de rails. Het is super lekker weer dus straks lekker wandelen en als het lekker blijft vanmiddag wil ik even op ons terras zitten met het mijn bolletje in de zon.

Fijne donderdag allemaal!

Liefs,
Sjanie

Ps. welkom nieuwe volgers, super leuk!!!! En oh ja, mijn “50 days off green happiness” gaat lekker!!

Impressie dag 3

4 gedachtes over “Kwetsbaar 

  1. Wauw wat kan ik zeggen… Goed bezig! (Stiekem een beetje jaloers op hoe goed jij dat allemaal doet) maar het is je zoooo gegund! enne dat eten LEKKER!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s