Hyp hyp … hyper Sjanie 

Slecht slapen is bij ons óók familiair. Mijn oma sliep slecht, m’n moeder ook en ik ook. Bij mij is het erger geworden na m’n herseninfarct. Ik heb 1 normale nacht gehad in deze hele  week….

Het betekent dat ik dan lang wakker ligt en dan slaap tot 3, 4 of 5 uur. Vanmorgen was het 0430 uur, klaarwakker. Waarom? Geen idee? Probeer van alles: mindfulness oefenen, druppeltjes van Bach Bloesem, later naar bed, actief overdag etc. 

Vanmorgen was het dus ook weer vroeg dag en wat er gebeurd, ik word hyper, overactief, bewegelijk, onrust etc. Dit moet ik in de gaten houden want is toch wel een teken dat ik finaal over mijn grens aan het gaan ben. 

Vanmorgen eerst gekookt en m’n lunch klaargemaakt,  screens, houtwerk en lounge set schoongemaakt, boodschappen wezen doen, gebeld met een vriendin…..ik ben hyper! Nu grijp ik in, moet ff rust hebben. 

Ik pak m’n witte kool salade, gemaakt met amandel/soja dressing. Deze salade is trouwens voortreffelijk, maar dat terzijde. Ik ga zitten, in de zon met naast me een grote kom salade. Even rust, even genieten van de stilte en van m’n lunch.

Ik zit 5 minuten…….BAM, BAM, BAM, BAM….. Zucht, ze zijn net begonnen met een nieuw appartementencomplex, precies voor ons gebouw. Heien beginnen ze toch altijd in de ochtend mee? Nee, hier in Woerden, bij een verlate lunch…kak 😜

Ondanks m’n slaapgebrek, functioneer ik nog best goed, heb nu wel een inkakker, maar qua energie ben ik nog niet naar de “nullijn” gezakt. Gelukkig! Ik weet zeker dat het komt door m’n levensstijl qua eten. 

Alhoewel ik wel zaterdag patat op had en kipnuggets. Zaterdagnacht wakker van de maagpijn gekregen. Mijn eigen domme schuld want had niet gegeten. Wel weer opgepakt en voel me steeds lekkerder naar wat ik naar binnen krijg. Het is ook bijna allemaal lekker! Dag 36, nog 14 en wil daarna zo doorgaan, maar dan 80% vega en 20% geen vega.

Anyway het heien, lijkt gestopt dus ik ga even met m’n bolletje in de zon, vitamine D op doen, gratis & voor niks. Hieronder nog 2 collages van m’n “50 days off green happines!” 

50 days off green happiness

Geniet een beetje van de zon vandaag! Fijne maandag nog.

Liefs,

Sjanie 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s