Carrot cake

Ik ben helemaal om, qua bakken zonder suiker, want het is helemaal niet nodig. Deze worteltjes cake is ook nog eens veganistisch. Het is het proberen waard, want het is om te smullen.

Benodigdheden:
200 gram speltmeel
250 gram wortel
150 gram dadels
2 handjes ongezouten noten
1 theelepel kurkuma
Snufje zeezout
2 theelepels koekkruiden
150 ml sojamelk
2 bananen
16 gram bakpoeder

Je verwarmt de oven op 180 graden. De dadels laat je even een half uurtje weken, zodat ze zacht worden. Je kan een keukenmachine gebruiken, maar ook een staafmixer of een Multimixer waar een hakmolen bij is. Ik gebruik de hakmolen.  Anway je doet de dadels in met 50ml sojamelk in de hakmolen en maalt dit helemaal fijn.

Je doet in een grote beslagkom het speltmeel, bakpoeder, kurkuma, zeezout, koekkruiden. Je roert dit even om met een lepel. Je doet de dadelpasta erbij en gaat nu de wortels hakken. Deze wortels heb ik eveneens in mijn hakmolen gedaan met 50 ml sojamelk. Je kan de wortels uiteraard ook raspen, maar ik ben van de snelle en makkelijkere manier.

De wortelrasp doe je ook de beslagkom en nu de bananen. Deze pureer je ook, zodat ze lekker fijn worden. Hierbij ook 50 ml sojamelk. De bananenpuree voeg je ook toe aan de beslagkom. Dan is het mixen geblazen. Je maakt een glad beslag en doet deze in een ingevette/geoliede cakeblik. Dan gaat de cake 50 minuten in de oven, daarna af laten koelen en vooral een stukje proeven. Enjoy!

 

carrotcake – vegan

 

Een gedachte over “Carrot cake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s