Voorbereiding & planning

En het is alweer zondag …. wat gaan de dagen snel!!! Het zonnetje schijnt voorzichtig tussen de regen, bewolking & hagel. Tsja, april doet wat ie wil, lekker doen hoor, want in mei zal het vast wel goedkomen. Zondagmiddag, alles staat gesneden in de koelkast, want manlief en ik gaan pizza maken. Eentje veganistisch en eentje met alles erop en eraan. Welke zou van wie zijn??? Het weekend zijn we naar mijn schoonouders geweest, was erg gezellig, daarna nog een bakkie gedaan bij mijn ouders en hebben we allemaal weer even gezien.

Deze week vastenweek, detox, mijn laatste week van mijn “50 days off green happiness!” Aan de ene kant wel erg lekker, want mijn keuken was iedere keer een ravage. Tevens denk ik dat ik iets gevarieerder kan gaan koken, wel veganistisch, maar wat meer variatie en wat makkelijker recepten. Aan de andere kant ga ik wel werken met weekmenu’s en in het weekend wil ik het “concept” veganistisch eten een beetje laten vieren. Het feit is, dat ik me zoveel lekkerder bij voel, bij deze levensstijl.  Ik mis het vlees niet, wel de vis en dat ga ik als eerste eten. Nu al zin in garnalen of een stukje zalm.

Morgen een lekker bezig dagje, plan is om spieren te kweken in de sportschool, broeken halen bij Didi, boodschapjes te doen en naar de kapper, die mijn haartjes weer piekfijn in orde gaat brengen. Het gekke is, dat ik vaak in “paniek” raak, als ik zo’n dag gepland heb. In paniek is misschien een groot woord, want het zijn gedachtes waar ik mijn kop over kan breken. Zoals: zo meteen slaap ik niet goed? Misschien ben ik niet fit?

Nu nadat ik een paar nachten goed heb geslapen, kan ik die gedachtes aan en denk ik: “als ik me niet goed voel, dan skip ik het sporten!” Zo’n dag, zoals morgen moet ik voorbereiden, voorbereiden in de zin, dat mijn eten klaar staat. Kan gekookt zijn, maar ook dat alles gesneden is en klaar staat om te koken. Dat is een geruststelling, dan hoef ik daar niets aan te doen en kan ik deze dag goed “handelen.” Dan heb ik zin in morgen, dan heb ik zin in maandag!!!

Voorbereiding is de kunst, als er iets gepland staat. Soms is dat zo en kan ik het goed aan … soms niet en kan ik het makkelijker laten gaan, als het niet lukt. Milder zijn voor jezelf, goed voor jezelf zorgen, zorgen dat je goed overeind blijft en hou van je zelf. Mooi man, deze inzichten en dit maakt mij nog een gelukkiger mens. Gelukkiger betekend blijer!

Wil je me volgen? Dat kan uiteraard!! Dan kan je, jezelf inschrijven aan de rechterkant, dan krijg je altijd een mailtje als ik een blogbericht heb geschreven. Niets moet, alles mag, op je gemakje, wees lief voor jezelf & blijf lief voor jezelf. Fijne zondagavond!

Liefs,
Sjanie

  

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s