Dag van de beroerte & moeheidsaanval

Moedheidsaanval … ooit van gehoord? Nee? Nou dan is dit weer een nieuw woord, wat ik je leer wat in het Sjanie Woordenboek staat. Aan het einde van de ochtend fietste ik naar de stad. Ik voelde me oké, was wat moe. Ik fietste naar een drogist,  want ik wilde iets hebben wat ze in de aanbieding hadden.

Bij 2 filialen, uitverkocht!! Vandaag in de aanbieding en gewoon niet te krijgen. Dan voel ik het, wordt geïrriteerd, ik vermoed dat de irritatie van mijn gezicht af te lezen zijn. Ik loop te bokken en doe maar wat schoonmaakmiddel in mijn mandje, want tsja, schoonmaken doe ik toch. Ik fiets naar de supermarkt voor mijn dagelijkse boodschappen en óók weer om wat dingen uit de aanbieding te kopen.

Supermarkt en toch iets wat overprikkelde Sjanie gaat niet samen, ik scheld in mijzelf of misschien wel hardop. De aanbieding van 2 stuk groente, die moet ik hebben. Is 1 groente er niet en valt mijn recept in duigen. Voor mij dan, op dat moment, want snel schakelen zit er niet in. Ik loop door de winkel en bedenk iets anders en ga weer naar de groente afdeling en ja de laatste verse pasta. De laatste verse pasta die ik wilde. Lekker puh!

Ik fiets naar huis, pak mijn salade uit de koelkast, deze had ik al klaargemaakt. Eet dit op en ga naar bed, even een uurtje slapen. Wekkertje gezet, wekkertje ging af en ik voel me beter. Ik doezel  even na en weet dat de dag is van de beroerte. Er zijn (en worden) zoveel mensen getroffen door een beroerte.

Een beroerte (herseninfarct) die ik ook heb gehad en zoveel mensen die niet eens kunnen fietsen, laat staan kunnen fietsen  naar de supermarkt. Zoveel mensen die niet eens hun eigen boodschappen kunnen halen en totaal afhankelijk zijn van andere mensen. Ik zucht, een zucht van opluchting, van verlichting. Een opgewekte & opgetogen zucht, laat mij maar lekker bokken in een supermarkt als er dingen niet zijn. Lekker belangrijk 😉

Ik lach hardop, wat uitgerust, kan het ik relativeren, op het moment niet, kan ik niet schakelen, ontstaat er file, paniek in mijn hoofd. Waarom? Geen idee! Het is zo, aanvaard het maar, accepteer het maar, wat soms verdomde moeilijk is, maar kan het sneller laten gaan, het sneller laten varen, in plaats van dat mijn hele dag in de soep loopt. Omdat ik nu luister naar mijn lijf en hoofd om even rust te pakken. Heel fijn! Maak er een mooie avond van.

Liefs,

Sjanie

plaatje
Niet meer aan doen .. uitzicht terras 🙂

 

4 gedachtes over “Dag van de beroerte & moeheidsaanval

  1. Goed zo meid! Mooi om te lezen dat je weer kan relativeren. Je kunt het ook de dag van de algemene vrouw noemen 😂 ik loop ook te zaniken en stampvoeten wanneer me iets niet lukt zoals ik wil. En zo zullen er veel meer zijn 😇😇😇

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s