Happy orange carrot oats

Vanuit mijn Green Happiness ervaring heb ik geleerd (en geproefd) hoe lekker het is om “groente” door je havermout te gooien. Nu ben ik zelf aan de slag gegaan en maak ik mijn eigen creaties. Happy orange carrot oats!

Wat nodig?
200 ml ongezoete sojamelk
25 ml water
100 gram geschrapte wortelen (je kan ook julienne wortels gebruiken)
3 dadels (20 gram)
Een snufje kardemom

Je snijdt de wortels en de dadels in stukken en pak je keukenmachine. Ik gebruik een elektronische hakker en doet daar de stukjes wortels en dadels in. Hierbij 25ml water en mixen maar tot dat het grof/fijn in.

Je doet 200 ml sojamelk in een steelpannetje en wacht tot het kookt. Daarna voeg je 40 gram havermout erbij, goed roeren totdat het een wat dikkere brei wordt. Dan de wortels & dadels toevoegen, snufje kardemom en ik zeg enjoy your breakfast. Het is wel een stevige, maar echt een power & gezond ontbijt.


Ps. je kan deze ook de avond ervoor klaar maken, dan hoef je het alleen maar op te warmen.

2 gedachtes over “Happy orange carrot oats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s