Oranje boven – pompoen pap

Groente in de ochtend? Iewwww!!! Nee hoor, hartstikke lekker en vooral gezond. Het weer schijnt om te slaan en ik had nog een pompoen, welteverstaan een flespompoen. Deze smaakt een beetje naar noten. Dit ontbijt is best voedzaam maar erg gezond. Enjoy!

Ik maak mijn pap klaar voor 2 dagen, voorbereiding, voor de komende dagen. 

Wat heb je nodig?

1 kleine flespompoen (ong. 550 gram)
200 ml sojamelk
40 gram havermout
Speculaaskruiden

Je snijdt de pompoen in kleine stukjes. Je kan uiteraard ook gesneden pompoen kopen! Je laat de pompoen 15 minuten koken. Daarna laat je de pompoen afkoelen, dan prak je de pompoen of pureert deze. Ik heb het laatste gedaan.

Je pakt een pannetje en doet daar je soja melk in, dit laat je koken en dan de havermout erbij. Lekker blijven roeren tot een dikke brij, dan de pompoen erin en maakt het af met de speculaaskruiden. Dit portie deel je in tweeën en dan hoef je het de volgende morgen alleen maar op te warmen.

Ps. ik heb dit gisteren al klaar gemaakt….easy peasy voor deze en morgenochtend 😎

Pompoenpap

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s