Appeltaart risotto

Ik ben weer helemaal in mijn sas … ik ben bezig om mijn keukenladen te ordenen. Mijn voorraad naar mijn berging te verhuizing en mijn creatieve brain is op dreef. Ik heb al de hele dag zin in zoet. Vanmorgen dus havermout met cacaopoeder, aardbeien en munt gemaakt, maar mijn “zoette” trek is nog niet over.
Ken je rijstebrij? Van vroeger? Met heel veel roomboter en basterdsuiker? Daar had ik trek in!!! Maar in de gezonde variant, dus ben aan de slag gegaan. Het is heerlijk! Ik heb het gemaakt als lunch, maar kan ook als een zoet tussendoortje (de helft doen) of een nagerecht.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram risotto
  • 300 ml water
  • appel
  • 15 gram rozijnen
  • 1 eetlepel kaneel

Je doet de risotto in een steelpannetje en voegt daarbij het water toe. Laat de risotto koken en dat doe je 12 minuten. Iedere keer flink roeren, want anders bakt de rijst aan. Je snijdt een appel in kleine stukjes als de risotto klaar is met koken, voeg je de appel, rozijnen en kaneel toe. Ongeveer 2 minuten op een zacht vuurtje laten staan, flink roeren en tadaaaa … een appeltaart risotto! Enjoy!

Appeltaart risotto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s