In de bonen – brownies

Bonen? In brownies? Ik had dit al een paar keer voorbij zien komen en wat ik kon visualiseren was dat de brownies naar chill con carne smaakte. NOT! Manlief vond ze zalig en de bonen? Die vond hij niet ….

Ik heb mijn eigen draai eraan gegeven, dus vandaar “in de bonen-brownies!” Ik had laatst 2 cakes gemaakt, eentje iets minder als die ander. Die andere was goddelijk, maar ja, niets opgeschreven en gewoon gaan voorbereiden en bakken. Dat wil ik niet meer doen, ik schrijf het op en als het lekker is, dan deel ik het.

Wat heb je nodig:

  • 400 gram bonen (ik heb rode bonen gebruikt)
  • 15 gram gesmolten kokosolie
  • 100 gram dadels
  • 25 gram cacao (Aldi)
  • 100 ml sojamelk
  • 50 gram walnoten
  • 7 gram bakpoeder
  • 25 gram cacaonibs
  • bakvorm (ik heb een lage taartvorm gebruikt, hiervan allemaal kleine stukjes gesneden)
  • Topping: ongezouten noten & kokosrasp

De bereiding:
Je verwarmt de oven op 190 graden. En let op … dit is zo easy peasy! De dadels laat je even weken in lauwwarm water en de kokosolie laat je smelten. Kan in een pan of in de magnetron. Je hakt de walnoten en dadels. Dan doe je al de ingrediënten in de keukenmachine en laat het lekker mixen.

Dan giet je de deeg in je bakvorm, je doet je topping eroverheen en dan doe je het 25 minuten in de oven. Dan laten afkoelen, in stukjes snijden en tadaaaa je “in de bonen-brownies” zijn klaar. Smikkelse!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s