Sjanie time

Wat heerlijk, Sjanie Time .. je bent even weggeweest, maar daar was je weer. Even geen dingen plannen en kijken wat de dag brengt. Hoe voel ik mij als ik wakker word? Heb ik zin om alleen te zijn? Of juist zin in mensen om mij heen? Wat een heerlijke en fijne keuze. En jij, dit dat leest, jij die ook NAH hebt. Je werkt? Parttime? Of juist fulltime? Pak de weekenden & je overige vrije tijd … ga eens na hoe je, je voelt. Waar je energie voor hebt, waar je blij van wordt!

Natuurlijk zijn er dingen die niet stilstaan, zoals je huishouden, er moet een potje gekookt worden, je kinderen moeten naar sport, maar daar tussendoor, pak die tijd. Erg belangrijk! Trouwens ik denk dat dit wel voor iedereen geldt, Nederland is gehaast en we “moeten” heel veel. Vooral van onszelf! Is het nodig om NU de was te doen of kan het morgen ook? Is het nodig om NU af te spreken met vrienden, terwijl je eigenlijk heel erg moe bent? Nee is het antwoord, je dwingt jezelf en je hebt altijd een keuze. Is dat egoïstisch? Nee! Belangrijk is dat jij jezelf goed voelt. Wat ik al eerder zei, natuurlijk zijn er dingen die wel moeten gebeuren maar vraag jezelf eens af als je even niet lekker in je vel zit: “moet dit nu?”

Heel verrassend kom je dan vaak op het antwoord:  “nee!” Geloof me, ik leefde ook niet zo, ik moest ook dingen van mezelf, ik moest presteren, ik moest uitblinken in mijn werk, ik moest een leuke partner zijn etc. Het heeft even geduurd, want het is een patroon waarbij je het anders wilt doen en niet moet doen. Het was ook echt een gevecht en soms betrap ik mijzelf ik mijzelf er nog weleens op … gelukkig kan ik mijzelf nu best snel terugfluiten.

Mmm .. vandaag ga ik met manlief klusjes doen en ja dat gaan we doen, dat is gepland, omdat we dit voor ons uitschuiven. Lamp ophangen, kastje uitruimen, opruimen, weggooien etc. We hebben vaak leuke dingen het weekend en dan komt het er gewoon niet van. Dit weekend bewust niets gepland, we gaan lekker rommelen. Heel relaxed, morgen ook weer een dag. Daar tussendoor hoop ik dat we de zon nog even zien en daarvan kunnen genieten. Tsja … daarom hebben we een terras! De zon heeft zich nog niet zoveel laten zien, maar er komt verandering in. Volgende week hoogzomer !!! Zin in!

Fijn weekend allemaal.

Liefs,
Sjanie

3 gedachtes over “Sjanie time

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s