December 

December….december is een maand waarbij het teken is van de feestdagen. Sinterklaas, kerst en O&N. Het is altijd gezellig, lichtjes overal aan, kerstversiering, sinterklaas & Piet die in de stad lopen, vuurwerk etc. 

Ook ik, ook ik ben in deze maand nog steeds het gezelligheidsdier, ik hou ervan. Gezellig bij familie en met O&N met vrienden, lekker eten, drinken, kadootjes. Ik hou van december, maar toch zit ik er tegenop. Klinkt negatief, maar wil het meer realistisch laten klinken. 
Ik merk dat dat het wat meer energie kost, nu het 3de trimester is aangebroken. Een potje koken vind ik ontspannend, krijg ik energie van, maar nu krijg ik vermoeiende benen. Ik denk graag in oplossingen, omdat koken nog steeds een hobby van me is. Ik besluit om alles zoveel mogelijk zittend te doen. Dit lukt aardig! Erg fijn! 

De huishoudelijke taken, verdeel ik meer en pak meer mijn rust, maar alles gaat voor mij te langzaam. Is soms frustrerend en confronterend. De gynaecoloog heeft aangegeven dat ik meer hulp moet vragen & aanvaarden. Dat vind ik lastig, heel lastig. “Waarom?” vroeg manlief aan mij. Ik ben in mijn leven diverse malen heel erg afhankelijk geweest, dat koppel ik waarschijnlijk in mijn hoofd met “hulp vragen.” 

Ik ga mijn best doen om hier een modus in te vinden, dat gaat me lukken. Ook straks als onze dochter er is, vraag aan mensen voor een boodschapje, hapje eten koken, stofzuigertje door het huis etc zei de gynaecoloog. Dan heb je een win-win situatie, ze kunnen jou/jullie & je baby even zien en ze willen graag iets voor jullie doen. Manlief is 3 weken vrij, maar ik heb 6 weken hersteltijd van mijn keizersnede. 

Ook mijn eigen tijd, me time plannen, zodat ik kan opladen. Advies van de gynaecoloog. Ook hierin kan ik hulp vragen. Mijn ouders wonen echt 5 minuten van me vandaan en die willen het met liefde doen, dat is een fijne wetenschap. Ook andere mensen, als het nodig is of nee voordat het nodig is, zal ik aan de bel trekken. Nogmaals vind ik dat wel heel lastig, maar ik hou in mijn hoofd, hoe relaxter ik ben, hoe leukere moeder ik ben voor onze kleine meid. 

Vandaag hou ik een “bed-dag,” zondag, rustdag en die ga zo benutten. Manlief zei dat ik heel wit zag, zo voel ik me ook. Even opladen, even energie opdoen…manlief is aan het rommelen, ik kijk de Voice (opgenomen), beentjes omhoog, koppie thee & glas jus d’orange naast me op het nachtkastje. 

Desalniettemin heb ik zin in december, in december waar ik misschien niet alles zou willen doen, wat ik graag wil doen. Ik geniet, wil genieten en ga genieten. De laatste Kerst en O&N met z’n tweetjes, de laatste verjaardag van manlief als “niet vader” en het laatste jaar als “geen ouders.” Bijzonder, laten we er iets moois van maken.

Liefs,

Sjanie

Een gedachte over “December 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s