Eerste blog als moeder 

Moeder, mama, klinkt gek maar ook weer heel natuurlijk. Lina ligt op mijn borst te slapen, een pakketje met liefde, onvoorwaardelijke liefde, ons kadootje! Wat hou ik van dat kleine meisje, onze lieve Lina.

Nou genoeg emotioneel gezever….de afgelopen week is snel gegaan. Manlief had een slechte start, want wij mochten zondag het ziekenhuis verlaten en begin van de avond had hij bijna 40 graden koorts. Hij mocht niet te dichtbij Lina komen en ik mocht eigenlijk nog niet echt verzorgen. We hebben het geflikt, de eerste avond en nacht, wat was ik trots op ons! Manlief maakte het flesje met zijn koortshoofd en ik verschoonde en gaf de fles. Apetrots!!!! 

Het is een week geweest vol emoties, doe ik het wel goed? Ik volg mijn eigen gevoel, maar toch….ik geloof dat iedere nieuwbakken moeder dit heeft. Huilen onder de douche, ja hoor daar zijn ze, de welbesproken kraamtranen. Emoties van hot naar her, vooral van geluk en soms echt van onmacht. Ik laat het gebeuren en krop het niet op. Manlief kreeg ook nog een vette koortslip waardoor hij helemaal niet dichtbij Lina mocht. Echt zo sneu want geloof me, knuffelen met je baby is echt op dit moment het lekkerste wat er is. Gelukkig kon hij vrijdag weer knuffelen, ik laat ze dan, even papa & Lina tijd. Ik gunde het manlief zo erg. Alles weer gezond! 

Ik heb een urineweginfectie, dus antibiotica dus ook wat verhoging en zo lossen we elkaar mooi af. We doen het heel rustig met bezoek, eentje per dag, in de ochtend, deze week alleen familie. Is voor Lina druk zat maar voor mij ook. De pijn van de keizersnede is me erg meegevallen, maar moet echt opletten. Doe toch gauw teveel en gaat de pijn opspelen. Goede graadmeter en goed blijven luisteren naar mijn lijf. Dit is ook weer een nieuwe modus, waar ik aan moet wennen, waar we samen aan moeten wennen. 

Ik ben super trots op papa!!!! Het is zo lief en aandoenlijk om hem met Lina bezig te zien. En hij ontziet mij, vannacht heeft hij de voeding gedaan en ik ben om 8 uur gaan slapen. Was kapot! Om 0630 uur heb ik de voeding gedaan en ons lieve madammeke ligt heerlijk tevreden op mijn borst. Lekker in stilte, rustige ademen op mijn borst, zacht gesnurk naast me…ik geniet, nu, ik geniet nu van het moment.

Liefs, 

Sjanie 

Lina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s