Lina-loos

Tsja .. nieuw woord? In mijn woordenboek wel. “Lina-loos” betekent, zonder Lina, opladen op mijn eigen manier. Op mijn eigen manier waar ik nog wel een beetje de weg in moet vinden. Het is stil in huis, verdacht stil, heel stil. Soms bekruip mij een schuldgevoel, een schuldgevoel dat ik haar wegbreng, terwijl ik thuis ben. Ook al weet ik, dat dit de goede keuze is, voor mijzelf, voor Lina en uiteindelijk ook voor manlief.

Vorige week heel slecht geslapen, niet eens door Lina, maar gewoon, dat heb ik soms. Heeft ook te maken met hormonen, jihaaa .. lang leve vrouw zijn! Zondag kon ik uitslapen, manlief is eruit geweest met Lina en toch ging ik even uit mijn plaat. Wat gebeurde er? Manlief ging naar Gamma, Lina begon te huilen toen hij de deur uitging, ik wilde wat printen en de printer deed het niet en ik was moe … heel moe. Een ochtendje uitslapen, slaap je natuurlijk niet de hele week bij.

Ik jammerde, huilde en was heel even wanhopig want Lina wilde niets. Niet in haar bed, niet in de box, wel bij mij, maar wel zó bij mij  dat ze keihard in mijn oor huilde. Ik wist even niet hoe … manlief bleef voor mijn gevoel uren weg en ja hoor hij kwam thuis en kreeg de wind van voren. Huilen en zeggen dat ik zo moe ben. Hij nam Lina van mij over en het meisje was direct rustiger. Zie je … ze voelt mij, ze voelt mijn stress, mijn moeheid en mijn energie. Deze pikt ze op en gaat ze lekker een potje mee janken.

Al snel bood ik mijn excuses aan, aan manlief. Ik moet wel zeggen dat het even is geleden, dat ik zo uitviel. We hebben even rustig zitten kletsen en overlegd, omdat Lina toch maandag en dinsdag naar mijn ouders ging, om haar dan een nachtje te laten slapen. Uiteindelijk een win-win situatie, opa & oma super blij en ik kan even mijn rust pakken. Of we leuke dingen hebben gedaan? Of we in de lampen hebben gehangen? Nee, deze kersverse ouders gingen op tijd naar bed en hebben een hele nacht doorgeslapen.

Toch voelt het vreemd, het is stil in huis. voel me een tikkeltje schuldig … maar weet waar ik het voor doe, een leuke moeder blijven voor Lina en een leuke partner en weet je? Uiteindelijk ben ik ook een leuker persoon voor mezelf, want zondagmiddag was er even geen land met me bezeilen. Ach, óók dit zal wel een kwestie zijn van wennen. We hebben allebei een goede nacht gehad en voel mijzelf ook al 10 keer beter als zondag.

Liefs,

Sjanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s