Wie ben ik?

Ik werd getriggerd om een blog te schrijven n.a.v. een plaatje van Breinbazen. De tekst op het plaatje was het volgende: “wist je dat: breinbazen achter de schermen vaak veel moeten doen en laten om de persoon te kunnen zijn die jij in het openbaar ziet?”

Die kwam binnen … het is spijker op de kop, van hoe het werkt bij mij. Een avond uit eten betekent op de dag niets plannen en de volgende dag ook niet. Een middagje naar een verjaardag betekent rustig aan van te voren en de dag daarna weinig plannen. Ook de dagen dat Lina er niet is plan ik maximaal 2 afspraken met genoeg tijd er tussen. Ik rust en ik lig. Ik wandel en ik rommel. Ik heb tegenwoordig brainwaves ontdekt en de floweemat. Laten we zeggen dat het hulpmiddelen zijn. Het helpt me ontprikkelen, tot rust te komen en weer op te laden.

Als ik heel goed gemutst ben, kan ik een keer naar een festival, maar dat is echt een energie vreter. De lol, het dansen en het even los kunnen gaan, vind ik heerlijk. Even nergens aan denken. Als ik het goed organiseer inclusief een logeerpartij bij opa & oma lukt het … een festival is mijn guilty pleasure. Of het verstandig is? Nee, maar ik leef en ik pak mijn verlies daarna. Gebeurt overigens niet meer als 1 a 2 keer per jaar.

En nu, nu gaan we op vakantie. Even samen bijkomen van het roerige jaar. Het jaar goed afsluiten in de zon met een glas sangria. Klinkt goed hè? Ik ben vrij relaxt voor deze vakantie, ik ben op tijd bezig gegaan met mijn lijstjes. Wat moet erin gepakt worden? Wat moet er nog gekocht worden? Wat moet er geregeld worden? Elke dag streepte ik wat af …. de koffers zijn vrijwel gepakt.

Ik ga voor het eerst gebruik maken van assistentie, hallooooo zet jij even je trots opzij. Dit overigen op aanraden van mijn collega’s die NAH hebben. Ik ben gelukkig weer wat opgeladen en ik doe mijn nieuwe gekochte noise cancelling koptelefoon op. Die had ik eerder moeten hebben, maar dit is een kwestie van “gierig zijn voor mezelf.” Niet meer doen dus Jeannette.

Daar gaat ze, bijna … het plan is om dingen af te kunnen sluiten, plezier maken en vooral de modus aan “alles mag en niets moet.” Ik heb er zin in!!!! Toedeloe allemaal 💜

3 gedachtes over “Wie ben ik?

  1. Hi Jeannette, weer treffend omschreven. Gewoon BAM!
    Geniet van jullie vakantie, geniet van het onthaasten, geniet van je gezin maar bovenal probeer je zelf geen druk op te leggen, dan onthaast je nog meer😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Doe je goed, de krenten uit de pap halen ook al moet je soms weer pas op de plaats maken. Alles om zoveel mogelijk van het leven te genieten!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s