Overschatte keuzes

Afgelopen week was best weer een pittige. Of ik echt een terugslag heb van de weken ervoor? Nee … maar ik was wel heel erg moe. Ik werd donderdagochtend voor het eerst weer een beetje uitgerust wakker. Ik ben er nog niet.

Afgelopen week stond óók met wat afspraken en juist de donderdag waren het teveel. Ik dacht het kan wel, omdat het in één gebouw was. Mijn laatste afspraak was fysio, waar ik 2 keer per week een uur flink aan het sporten ben. Er word ook gewerkt aan de dubbel taken, het multitasken, wat veel van me vergt, maar wel goed is. Ik train mijn hersenen hierbij.

Dus een oefening als een squat maken ze moeilijker om met een gewicht tegelijkertijd iets te doen of ik loop stevig door op de loopband en doe een woordspelletje. Dus er word in dat uur lichamelijk en mentaal wat van me verwacht. Ik had me vergist, afgelopen donderdag. Bij een oefening werd ik ineens draaierig en duizelig…ik ben geen opgever dus ik ging door, gaat wel weer over dacht ik. Mijn therapeut zag mijn gezicht en zei ga jij maar even zitten. Ik werd erg bleek…..zei hij. Daarna volgde een knallende koppijn en werd ik overmeesterd doordat mijn energie uit mijn lijf werd gerukt.

Dit is het, dit is een moment waar ik dus heel bewust teveel van mezelf vergt. Het moment van “zo moet ik het niet meer doen” maar dit brengt ook teleurstelling met zich mee. Het overschatten, het denken dat ik het wel kan in mijn hoofd en eigenlijk teruggefloten wordt door mijn lijf. De rest van de dag was ik total loss. Ik heb gedoucht, ben in bed gaan liggen en ik heb met mijn laatste kracht onze dochter opgehaald bij het kinderdagverblijf. Ik was totaal afgemat.

Nu weet ik de reden, nu voel ik het weer. Vier afspraken op een dag dat kan gewoon niet. Ondanks dat het voor mij heel praktisch voelde. Dit is wat mijn hersenletsel met mij doet. Crash, error, mijn energie daalt in een hele snelle vaart naar bankroet. Dus niet meer doen, dus niet meer overmoedig zijn, kijk wat je werkelijk kan en niet wat je graag zou willen … het was weer een hele bewuste keuze op de beste leerschool. De beste leerschool is mijn leven, mijn leven met hersenletsel. 💜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s