De laatste … van 2019

De eindejaarsblogs vliegen in het rond. De terugblikken, de vooruitzichten, de goede voornemens…je leest ze allemaal. Hoe begon mijn jaar? Aardige ruk, Lina veel ziek, ik een tia en manlief lag aan de ECG. We zijn er, we hebben het weer geflikt, samen. Of het jaar 2019 in de boeken kan? Ik betwijfel het ….

De maanden nadat ze een gaatje in mijn hart hadden ontdekt, heeft me veel energie gekost. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn gezin. Wat was ik bang, bang voor een nieuw infarct of dat het misging als ik alleen met Lina was. Er zijn ook veel leuke dingen gebeurd, ik heb aardig wat eye openers gehad om een goed functionerend leven te hebben.

Ik heb een meisje van bijna 3, die kletst om te kletsen. Steeds meer hou ik een stukje meer van haar. Oneindige liefde. Ze wordt een echt mensje, met een eigen wil en ik hou van haar humor. Zij is er, zij is er altijd voor me.

Ik heb een partner, René, die erg rustig met mij omgaat, die lief is maar ook net zoveel vergeet als ik. We hebben een roerig jaar gehad, maar hij staat achter me, naast me. Hij is er, hij is er altijd voor me.

Ik heb gelukkig mijn ouders nog, waar ik een goede band mee heb. Ze denken mee, helpen mij waar het nodig is en ik kan altijd bij hun terecht. Een luisterend oor, een hapje eten of oppas voor onze kleine meid. Zij zijn er, ze zijn er altijd voor me.

Dus ik ben dankbaar, dankbaar voor deze belangrijkste mensen in mijn leven, maar het zijn het er nog meer: familie, vrienden en zelfs kennissen. Ze reiken hun hand uit, sturen een appie, een kaartje, een bos bloemen. Ze denken aan je, ze zijn erbij als je kat inslaapt, maken een keer het bed op en zorgen voor een maaltijd. Al deze mensen zorgen dat ik mijn jaar goed kan afsluiten! Jullie zijn er, jullie zijn er altijd.

Wat bizar dat ik mezelf zo eenzaam kan voelen als jullie weten hoeveel mensen er achter ons staan. Het is goed, de eenzaamheid en ik weet….ik weet dat jullie, al die mensen, er altijd voor ons zullen zijn. Dat gevoel, dat gevoel is goud, dat gevoel is echt de kern van 2019. Ik neem ‘m mee, het gevoel! Dit gevoel neem ik mee naar 2020, ik koester het. Ik koester de momenten van alleen zijn en het toch niet hoeft te zijn.

Dankbaar dat ik leef, dankbaar voor alle luxe, dankbaar voor al de lieve mensen, dankbaar voor een redelijk gezond gezin, dankbaar voor iedereen….voor iedereen die er altijd voor mij zal zijn. Maak er een spetterend 2020, met balans, van rust en herinneringen maken. Ik heb zin in je 2020, er staat veel leuks op de planning.

Of ik goede voornemens heb? Ik wil nog meer bewust genieten, meer herinneringen maken met mensen die mij lief zijn, op mijn manier. Op de manier waarop ik het (aan)kan, wat mij helpt om overeind te blijven staan en nog meer te waarderen dat ik er nog ben. Ik leef, nu, hier, in balans met rust en wil mooie herinneringen maken … 2019 je was tóch waardevol en uniek. Ik ben er klaar voor om mijn leven nog intenser te gaan beleven. Ik heb er zin in!

Fijne jaarwisseling lieve volgers 💜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s