Overeind blijven

๐—›๐—ฒ๐˜ ๐˜„๐—ฎ๐˜€ ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐˜„๐—ฎ๐˜ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ป. Zorgen om onze kleine meid. Onze kleine meid heeft afgelopen weekend heftige pseudokroep aanvallen. Zoveel aanvallen achter elkaar hadden we nog nooit mee gemaakt. Het was zo erg dat het spuitje dexamethason (prednison) niet hielp. Daarbij had ๐˜‡๐—ฒ ๐—ต๐—ผ๐—ด๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—น๐—ฎ๐—ด ๐˜‡๐—ฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ, ๐—ต๐—ผ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐˜‚๐˜„๐—ฑ tussen ons in. Zondagnacht zijn we naar het ziekenhuis gegaan, ze was echt ziek en werd opgenomen ter observatie.

๐—ฃ๐˜€๐—ฒ๐˜‚๐—ฑ๐—ผ๐—ธ๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ ziet er eng uit, de eerste paar keer dachten we dat ze dood ging. Gelukkig is het onschuldig, maar voor een kind is het angstaanjagend. De kinderarts heeft uitgelegd dat het voor ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—น๐˜ ๐—ฎ๐—น๐˜€๐—ผ๐—ณ ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ณ๐—ฑ ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐˜ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ธ๐—ป๐—ฒ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป. Dus ik snap haar paniek, haar om haar heen slaan en de controle kwijt zijn over haar lijfje.

Maandagmiddag konden we weer naar huis met goede adviezen en we moeten gaan bijhouden hoeveel aanvallen ze heeft. Ons madammeke is gelukkig weer opgeknapt en ze heeft weer honderdduizend praatjes. Hoe ga jij ermee om? Dat is de vraag … ziek zijn van een kind is voor iedereen pittig. Voor iedere ouder, de slapeloze nachten en de zorgen. ๐—™๐˜†๐˜€๐—ถ๐—ฒ๐—ธ ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—น.

Ik heb geleerd, waar ik het beste bij ๐—ณ๐˜‚๐—ป๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ is dus schrappen, รณรณk al is Lina nu weer beter moet ik ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ฒ (๐—ฏ๐—ฒ)๐˜€๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป, omdat de afgelopen week pittig is geweest. Het punt is, wat ik altijd deed, om dan juist weer de dingen op te pakken. ๐— ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—น ๐—ถ๐˜€ ๐—ณ๐—ผ๐—ฟ๐˜€ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐—ป afgelopen week, daarbij voel ik me best okรฉ, doordat ik รณรณk afgelopen week alles heb afgezegd. Mijn fysio die ik 2x per week heb, mijn begeleiding van NAH professionals en de dingen die ik wilde doen qua administratie liggen er ook nog.

Wat ik heb geleerd is dat het ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐—ธ ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ณ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ป. Letterlijk en figuurlijk voor ons gezin. Ook het etentje die ik vanavond had met vriendinnen heb ik afgezegd en ik maak er een ๐—ฏ๐—ถ๐—ท๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ธ ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ van. Lig je dan het hele weekend op je bed? Nee! Ik rommel, ik wandel, ik bereid mijn nieuwe week voor en pak mijn rust wat meer. Op deze manier kom ik eruit.

๐—ฉ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜‚๐—ธ? Ja en nee! Ik vind het absoluut niet leuk om dingen af te zeggen. De fysio heb ik om sterker te worden en dat mijn conditie omhoog gaat. De begeleider heb ik om winst te maken in mijn dagelijkse activiteiten, om anders te denken en anders te handelen. ๐—˜๐—ป ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ท๐—ฒ? Ja! Ik zie ze al zo weinig, maar ik weet dat als we elkaar zien, dat het goed is. Waarom het antwoord ja dan? Ja, ik vind het leuk …. omdat ik uiteindelijk zo goed blijf functioneren en dat dit ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ผ๐—ป๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ถ๐˜€. โค๏ธ

๐‡๐จ๐ž ๐ณ๐จ๐ซ๐  ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐๐š๐ญ ๐ฃ๐ž ๐›๐ข๐ฃ๐ญ๐š๐ง๐ค๐ญ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s