De thuis blijf lijst voor dummies 😉

Thuis blijven? Hoe doe je dat? Nu kan ik mijn ervaringsdeskundige hart laten spreken. Ik kan iets doen, ik kan iets doen voor de samenleving. Ik kan mijn vrienden, kennissen, familieleden en de online vriendjes helpen aan een mooie lijst. Ik kan namelijk heel goed begrijpen dat het leven ineens anders is. Je kan niet meer naar je werk of de sportschool. Je mist de borrel met familie of vrienden en oh ja het middagje naar de sauna.

Tadaaa …. ik ga de komende weken wat leuke activiteiten met jullie delen, zodat je deze bizarre tijd ook leuk en nuttig kan maken door er een beetje creatief mee om te gaan. Ik introduceer je de komende weken de thuis blijf lijst voor dummies 😉

Speel een restaurant thuis. Kook een lekker maaltijd of laat je kinderen (de oudere dan) een keertje kokkerellen. Dek de tafel netjes en doe de kaarsjes aan. Wat nog mooier is en je hebt het geld. Laat de ondernemers in je stad, die een restaurant runnen, eten laten bezorgen. Jij kan heerlijk achterover leunen en er staat een voortreffelijke maaltijd op de mat.

Maak een sportparcours tip: je kan ook gewicht heffen met lege flessen die je vult met water, denk aan blikjes/potjes voor een slalom parcours, klauter met je peuter (of juist de puber die zicht ontzettend verveeld) onder de tafel en over de bank. Er zijn talloze beweeg video’s te vinden op YouTube en je lokale sportschool geeft misschien nu online les.

Ga oude foto’s bekijken en als je alleen woont, hoe leuk is het dan om video te bellen met een familielid of een vriendin. Bekijk zo samen de foto’s en dan hoor je vanzelf wel: “oh ja, dat was toen en toen” of “jeetje wat had jij dikke wangen toen je klein was!”

Maak post voor de oudere mensen die geen bezoek mogen ontvangen. En vergeet ook de jongere mensen niet die zorg nodig hebben of alleen zijn. Laten we met zijn alle ervoor zorgen dat iedereen zich minder eenzaam voelt. Dat kan door een brief, een kaart, een tekening, een knutselwerkje etc.

Kijk of je een je half uurtje vrij kan maken voor te bellen met een oudere. Zij vinden het fantastisch om even tegen je aan te kunnen kletsen. Ben je gezond? Misschien hebben ze ook nog een boodschap nodig. In Woerden is er een organisatie waar je, je bij aan kan melden. Geef je op via coordinator@thuishuiswoerden.nl of bel 06-83405125

Nieuwsgierig naar meer? Volg “Mijn hersenspinsels” want er komt nog meer. Ik ben dolenthousiast, want ik ben eigenlijk wel de kampioen geworden van thuis zitten de afgelopen jaren. In het weekend komt er meer. Laat je weten of er iets leuks voor je bij zit?

Knutselen voor eenzame mensen

2 gedachtes over “De thuis blijf lijst voor dummies 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s