Inzichten & rust

Klaar ervoor

Klaar ermee

Dag weekend

Hallo nieuwe week

Ik merk dat ik wat minder heb kunnen plannen afgelopen week. Hierdoor ontstaat er wat ruimte voor de onvoorziene dingen. Deze zijn er, ze zijn er altijd, maar met een “volle planning” + onvoorziene dingen betekent dit dat ik langzaamaan mijn energie aan het opsnoepen ben.

Deze week hou ik het ook rustig, het bevalt me wel. Ik rommel wat, ik wandel, ik fiets. Ik kook wat voor en hierdoor hou ik wat tijd en energie over. Of juist als het niet lekker gaat, dat ik me er wat makkelijker aan over kan geven.

Nieuwe week, nieuwe kansen. Oude week, meer inzichten. De kortere afspraken én de afspraken buiten zijn fijn. Hierdoor hou ik het vol. Mijn lijf vertelt het me, mijn lijf vertelt als het teveel is. Ik kamp met veel hoofdpijn. Eigenlijk is dat erger geworden na de tia die ik vorig jaar heb gehad. En nu komt er óók een beetje spanning los en mijn lijf fluit zich vanzelf terug.

Ik weet hoe het werkt. Vroeger was ik de ster in het “negeren.” Ik voelde het niet, nee ik had geen zin om het te voelen dus ik denderde maar door. Op de sneltrein. En nu? Nu stop ik, sta ik wat meer stil en voel. Ik voel mijn lijf en hoofd en die zeggen me wat ik het beste kan doen. Het feit is dat ik steeds meer leer luisteren en dat ik mijn hersenletsel veel beter kan aanvaarden.

Het is wat het is. Ik vind rust en voel me sterker. Ik sta achter de keuzes die ik maak, omdat het mij helpt om te blijven functioneren. Het feit dat ik weleens over de grens ga, is er best nog wel, maar ik kan mezelf daarin beter corrigeren en ik kies vaak bewust om dingen juist niet te doen.

Soms niet leuk, niet leuk voor mijn partner of kind of voor mezelf. Uiteindelijk maak ik de keuze wat het beste voor ons is. De keuze waar ik overeind blijf staan, de keuze die uiteindelijk iedereen raakt in mijn gezin en daar ben ik stiekem best trots op.

We naderen mijn jubileum .. 3 augustus word ik 43 én heb ik 13 jaar hersenletsel. De week daarvoor voel ik me altijd een beetje onstuimig, een beetje gek, beetje gejaagd en of dat ooit weggaat? Geen idee, ik deal ermee en ik vier … ik vier dat ik weer een jaartje ouder word! 💜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s