Double trouble

Jippie !!! Ik was jarig maandag !! Ik tikte de 43 jaar aan. Hoera! Dit blijft een dubbele dag, want 13 jaar geleden kreeg ik op mijn 30ste verjaardag een herseninfarct. Dit jaar was het voor het eerst dat ik geen gemengde gevoelens of een onbestemd gevoel had vóór mijn verjaardag. Het was altijd zo’n lading, alsof ik precies deze dag nóg een infarct zou krijgen.

We hebben geleerd, één herseninfarct en twee tia’s later. Ik aanvaard het, ik kan er mee omgaan, alhoewel ik dit soms weleens in mijn enthousiasme vergeet. Zondag nog, toch nog even onverwacht een borreltje drinken terwijl ik al best een drukke dag had gehad. Uitkomst: “migraine.” Dus ik heb er weer wat van geleerd, het kan gewoon niet. De onverwachtse dingen én een te drukke dag gaat gewoon niet samen met mijn letsel.

Nu zit ik hier, achter mijn laptop. Er is veel gebeurd dit jaar. Vooral met de gezondheid. Juist niet eens van mezelf, alhoewel ik wat voor me kiezen heb gehad. Het gaat om gezondheid van mijn moeder. Mijn moeder is continu ziek, diarree en ze moest nu stoppen met haar remmers. Om even tot rust te komen, voor haar lijf en haar mentale gezondheid. Het is dubbel want de remmers, slik je natuurlijk om je ziekte te remmen. Ze moet, ze kan niet anders.

Ik heb erg veel respect voor de positiviteit die mijn moeder heeft. Haar kracht, haar lach en een potje doorzettingsvermogen waar je eng van wordt. Ze kijkt uit naar bezoek van mij maar nog meer naar haar kleindochter. Het doet me pijn om te horen wat ze aan de telefoon zegt tegen de huisarts. Lina komt logeren, maar ze zou het zelf niet meer alleen kunnen. Mijn moeder is 10 stappen achteruit gegaan en die 10 stappen krijgt ze nooit meer terug.

Dus ik koester mijn momenten met haar, ik zorg dat Lina daar 1x per week logeert omdat ze daar energie van krijgt en ik luister. En ik besef heel goed als ik 10 stappen achteruit ga, dat ik deze stappen weer terug krijg, met de tijd & een portie geduld. Dus ja dat is een heel groot besef moment, een geluksmoment. Ik doe de dingen goed, op mijn manier.

Het wordt warm de komende dagen, dus ik hou mezelf wat meer koest. De warmte is iets waar ik wat slechter tegen kan, dat weet ik dus bereid ik mezelf nog méér voor. In de ochtend iets doen en in de middag chillen. Er staat een badje voor de kleine meid en ik plons er zelf ook in. Afkoelen, opwarmen en … repeat!

Geniet van wat er is, het zijn de kleine dingen, die het uiteindelijk groot maken. Wees lief voor jezelf de komende dagen, hou je hoofd koel, drink voldoende en hou een siësta waar mogelijk is. Ik geniet nog even door 💜

Gewoon achter ons huis 🥰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s