Choco/pecan muffins

Het is “baking Friday” dus Sjanie is de keuken ingegaan vanmiddag!! Ik hou van taartjes , maar dat is toch ongezond denk jij? Maar je kan er ook iets én iets lekkers van maken én het gezond houden. Benieuwd? Hierbij het recept!

Hierbij de ingrediënten:
1 banaan
2 eieren
15 gram bakpoeder
10 gram cacaopoeder ongezoet
100 gr havervlokken
Snuf zout
100 gram Griekse yoghurt 0%
30 gram pecan noten
50 gram 72% pure chocolade
10 gram biologische kokosolie

Je doet de havermout, banaan, bakpoeder, snufje zout, cacaopoeder, de eieren en de Griekse yoghurt in een kom. Je mixt dit met de staafmixer of keukenmachine. Als het een egale massa wordt, stop je met mixen.

Je doet een chocolade en de kokosolie in de magnetron om deze te laten smelten. Je hakt ondertussen de pecan noten en doet dit in het beslag. Als de chocolade en kokosolie gesmolten zijn, kan dit in het beslag en doe je nog even kort de mixer erop.

Ik heb mini muffins vormpjes gebruikt, zodat je veel uit het beslag kan halen en dan is het ook een traktatie als je er iedere keer eentje mag 😉 Ik heb 30 muffins gemaakt en we hebben er 2 lekker opgesnoept. De rest gaat veilig in de vriezer. Weer zo’n lekker tussendoortje!

Enjoy!

choco / pecan muffins

 

6 gedachtes over “Choco/pecan muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s